Αρχική Σελίδα arrow Ειδήσεις - Δελτία Τύπου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Α’ Μέρος

 

·      10.00-10.30 Προσέλευση – Παραλαβή τελικού προγράμματος

·      10.30-10.45  Χαιρετισμοί

Β’ Μέρος

 

·      10.45-11.15 “Η δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας κατά τα έτη 2010-2018. Άννα Βασιλική Καραπαναγιώτου - Οικονομοπούλου, Δρ. Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

 

·      11.15-11.30 "Οι δράσεις της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΔΙΝΕΠΟΚ) του ΥΠΠΟΑ για τη διαφύλαξη και ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Αρκαδίας". Γιάννης Ν. Δρίνης, Λαογράφος, Προϊστάμενος τμ. Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς & Διαπολιτισμικών Θεμάτων του ΥΠΠΟΑ.

 

·     11.30-11.40 Αξιοποίηση των μνημείων του Αρκαδικού πολιτισμού”. Χρήστος Τσούτσουβας, Πρόεδρος Επιτροπής Ανάδειξης Αρχαιοτήτων, Πρώην Πρόεδρος Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

 

·      11.40-11.50 "Ο πολιτιστικός πλούτος της Μεγαλόπολης πυλώνας ανάπτυξης της Αρκαδίας". Κώστας Φίλανδρος, Οικονομολόγος, εκδότης της Εφημερίδας «Νέα της Μεγαλοπόλεως». 

 

·       11.50-12.00 "Ο φυσικός, ιστορικός και λαογραφικός πλούτος της Βλαχέρνας ως ουσιαστικό στοιχείο συμβολής στην ανάπτυξη της Αρκαδίας". Παναγιώτης Λολώνης, Μέλος του ΔΣ των Απανταχού Βλαχερναίων.

 

·      12.00-12.10 "Αναζήτηση, Καταγραφή, Τεκμηρίωση, Καθαρισμός Συντήρηση, όλων των αρχαίων μονοπατιών που οδηγούσαν στους Αρχαιολογικούς χώρους". Φώτης Ζώης Πρόεδρος Παρρασίου Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομίας.

 

·      12.10-12.20 "Ο Πέπλος της Λυκόσουρας Αρκαδίας". Μαρία Σγουρού, Πρόεδρος Συλλόγου Ελληνικής Υφαντικής Τέχνης «Ηλακάτειαι».  

 

·         12.20-12.30 "Καταγραφή και σύνδεση πολιτιστικών διαδρομών". Μπένος Παναγιώτης Έφορος συλλόγου  Ακοβιτών Αθήνας-Πειραιά.

 

·      12.30-12.40  " Πολιτιστική Κληρονομιά και Βιώσιμη Ανάπτυξη". Τάκης Καψάλης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιώσιμης Ανάπτυξης.

 

 

Β’ Μέρος Συνέχεια

 

·         12.40-12.50 "Τα «νησιά» του Λάδωνα στην Αρκαδία".  Νίκος Καλογερόπουλος, Εκπαιδευτικός.

 

·         12.50-13.00 "Αρχαιολογικός οδηγός Αρκαδίας ηλεκτρονικά προσβάσιμος". Άγγελος Δενδρινός, Διευθυντής Διεθνούς Δικτύου ΑΡΚΑΔΙΑ.

 

·         13.00-13.10 "H μεταβυζαντινή ζωγραφική στην Κυνουρία. Το παράδειγμα μιας ομάδας ναών στη Βόρεια Κυνουρία". Σμαραγδή I. Αρβανίτη, Διδάκτωρ Βυζαντινής Αρχαιολογίας Παν/μίου  Αθηνών.

 

·         13.10-13.20 "Σκέψεις για την έγκαιρη διάγνωση δομικών βλαβών σε μνημεία της Αρκαδίας` Επικοινωνίες-πληροφορική-μηχανολογία". Ιωάννης Γεωργίου, Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

 

·         13.20-13.30  "Οι Δρόμοι του Παυσανία στην Αρκαδία". Παναγιώτης Κοτσιώνης, Εκπαιδευτικός.

 

·      13.30-14.00  Τοποθετήσεις-Ερωτήσεις

 

Γ’ Μέρος

 

·         14.00-14.15 "Πυργόσπιτα Αρκαδίας -Αξιοποίηση-Τρόποι Αποκατάστασης". Παρουσίαση - Εισήγηση από τον Αλέξανδρο Θανόπουλο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό Ε.Μ.Π., Μέλος του Δ.Σ. της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

 

·         14.15-14.25 "Μνημεία και χτισμένα παραδείγματα της Λαγκαδινής τέχνης της πέτρας στην Αρκαδία". Αγγελική Αναστοπούλου, Γεν. Γραμματέας της ΚΠ Άνθη της Πέτρας.

 

·         14.25-14.35 "Οι νεοκταγωνικές εκκλησίες στην Αρκαδία με παράδειγμα τον ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο Μεθύδριο Αρκαδίας ,και η συμβολή τους στην τουριστική ανάπτυξη". Φωτεινή Κ. Δαλιάνη, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Μέλος του Δ.Σ. της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

 

          14.35-14.45 Τοποθετήσεις-Ερωτήσεις

 

Η Παρουσίαση του Προγράμματος θα γίνει από τη δημοσιογράφο Πηνελόπη Γαβρά

 

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες Φίλες και Φίλοι

Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες Φίλες και Φίλοι

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος

και η

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας

αποβλέποντας:

  στη συγκέντρωση, μελέτη, συντήρηση, προβολή και αξιοποίηση του αρχαιολογικού, ιστορικού και λαογραφικού υλικού της Αρκαδίας.                               

  στη μελέτη των προβλημάτων  και στην αναζήτηση λύσεων για την οικονομική, κοινωνική,  πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη της Αρκαδίας.

  στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της οικολογικής ισορροπίας.

Έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην ημερίδα που θα γίνει την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 ώρα 10:30, στην αίθουσα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας (Τζωρτζ 9, 1ος οροφ., Πλατεία Κάνιγγος,  Αθήνα.)

Θέμα: ΜΝΗΜΕΊΑ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΊΑΣ, ΤΟΠΟΊ ΚΑΊ ΊΣΤΟΡΊΑ .

Με τιμή

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο της                   Για την Εφορεία Αρχαιοτήτων

Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος                                   Αρκαδίας

     

     Ο Πρόεδρος                 Η Γεν. Γραμματέας                    Η Διευθύντρια

Γιαννακάκος Βας.      Χρ. Διαμαντοπούλου      Άννα Καραπαναγιώτου, PhD

 

 
ΦΟΡΟΥΜ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Γραμματεία του Φόρουμ: +302103639203, pasepon@pasepon

Γραμματεία του Φόρουμ: +302103639203, Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

“ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ”

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΠΙΤΑ18 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητοί Πατριώτες, Αγαπητοί Φίλοι,

Κυρίες και Κύριοι,

Eκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και του Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συμβουλίου, σας καλωσορίζω στη σημερινή μας εκδήλωση.

Η παρουσία σας είναι σημαντική για εμάς, γιατί μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία ότι το έτος 2018 θα είναι έτος χαράς και δημιουργίας.

Εύχομαι από καρδιάς να έχουμε όλοι υγεία και μέσα από τη συλλογική προσπάθεια να ξαναβρούμε την αισιοδοξία μας.

Μια εκδήλωση σαν τη σημερινή, πέρα από ευχές, συνοδεύεται πάντα από ένα σύντομο απολογισμό.

Χωρίς να σας κουράσω, θα ήθελα να σταχυολογήσω τα πλέον σημαντικά επιτεύγματα της Ομοσπονδίας μας για τη χρονιά που πέρασε.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΝΤΥΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΣΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 28-1-18
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Προς τους Συλλόγους μέλη της

Προς τους Συλλόγους μέλη της

Παναρκαδικής Ομοσπονδία  Ελλάδας

 

Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2017

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε στην συνεδρίασή του την Τετάρτη 13/12/17 αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει σύμφωνα με το καταστατικό της Π.Ο.Ε (άρθρα 10-11-12-13) τους συλλόγους μέλη της Π.Ο.Ε στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 28/1/2018, στα γραφεία της Π.Ο.Ε. (Τζώρτζ 9 1ος όροφος, Πλ. Κάνιγγος) και ώρα 5 μ.μ.

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας σύμφωνα με το καταστατικό η Γεν. Συνέλευση θα συνέλθει εκ νέου την 4/2/2018 την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΥΧΕΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ευχές - Πρόσκληση

            Το Δ.Σ. της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, σας εύχεται Χρόνια Πολλά, Υγεία, Αισιοδοξία, Ελπίδα, Καλούς και Επιτυχείς Αγώνες για την πραγμάτωση τόσο των προσωπικών επιδιώξεων, όσο και των γενικότερων Αρκαδικών.

            Η Ανατολή του Νέου Έτους 2018, να φωτίσει το νου και τη σκέψη όλων μας,  για  έναν κόσμο της Προόδου, της Ειρήνης και της Αλληλεγγύης.

            Με ιδιαίτερη χαρά σας καλούμε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που θα γίνει την Κυριακή,  14 Ιανουαρίου 2018, ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσά μας, Τζωρτζ 9, 1ος όροφος, Πλ. Κάνιγγος, Αθήνα.

            Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για εμάς.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Γιαννακάκος

Η Γενική Γραμματέας

Χρυσούλα Διαμαντοπούλου

 

 
ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΕ

Αρκαδία Μάιος 2017

 

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΗ   ΚΑΙ  ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ  ΑΓΡΩΝ  ΚΑΙ  ΔΑΣΩΝ

 

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΥΣ ΤΟΥΣ

 

                Οι υπογράφοντες, αγρότες, κάτοικοι της Αρκαδίας και Αρκάδες ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων, βλέποντας τις καταστροφικές συνέπειες για την γεωργία και τους αγρούς μας, τις οποίες θα προκαλέσει η κύρωση των αναρτημένων δασικών χαρτών, οργανώνουμε την παρούσα αιτιολογημένη παρέμβαση, αξιώνοντας την αποδοχή της από την κεντρική εξουσία.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κατασκευή Ιστοσελίδων netstudio